Waterontharders vergelijken

Waterontharders zijn steeds meer een onderdeel van het huishouden. Er zijn ondertussen ook diverse waterontharders op de markt, waardoor soms door de bomen het bos niet meer is te zien. Hoe weet je welke waterontharder je moet hebben? Welke kies je? Wat zijn de overeenkomsten en wat de verschillen? Oftewel hoe kun je waterontharders met elkaar vergelijken? Hieronder korte uitleg over de verschillen en overeenkomst tussen waterontharders met harsfilterwerken.*

Waterontharders vergelijken: functionele en praktisch

Als ik heel eerlijk ben, werken deze allemaal in grote lijnen hetzelfde en werken ze goed. Sommige ontharders kunnen op tijd, sommige op volume ingesteld en andere op beide ingesteld worden. Daarnaast verschilt de hardheid instellingsmogelijkheden, sommige kunnen tot 0 dH en andere maximaal tot 3dH. 

Naast de functionele verschillen zijn er uiteraard ook verschillen in afmeting en de mogelijkheid waar je deze kunt plaatsen in verband met water- en afvoeraansluiting. Je bent dan dus afhankelijk van de ruimte. Soms moet je met een losse zoutbak werken.

Waterontharders vergelijken is dus best lastig, omdat je met vele factoren te maken hebt.

Gezinsgrootte en waterafname

Veel concullega’s hebben overzichten met het aantal gezinsleden. Zelf kijken wij liever naar de waterafname. Een wat ouder echtpaar, zal per persoon minder water verbruiken dan een gezin met tieners in huis. Of wat te denken met een samengesteld gezin. Die zijn de ene week met bijvoorbeeld 2 en de andere week met 6 personen. Om maar wat voorbeelden te noemen.

Hieronder een overzicht van de Aquadial Softlife. Dit is onze goedkoopste en meest geplaatste waterontharder.

Huishouden / jaarlijks verbruikVolumePrijs (via link)
4 á 5 p / 180 m310 literAquadial Softlife
v.a 5 p of kleine B&B / 250 m315 literAquadial Softlife
v.a. 8 p / 400 m325 literAquadial Softlife

Vanwege de diverse factoren is het dus altijd belangrijk dat wij, geheel vrijblijvend, bij u komen om een offerte op maat te maken. Wij kijken dan naar de mogelijkheden en rekening houden met uw wensen.

CONTACT

*meer informatie over waterontharders met magneten