Perla Silk

Waterontharder Perla Silk

De nieuwe Perla Silk is een zeer compacte waterontharder. Zuinig in water en zoutverbruik. Er zit standaard een voorfilter, aansluitslangen, bypass,  B-Siphon, AQA testsetje en één zak regeneratiezout van 25 kg bij.

Inclusief plaatsing vanaf € 1.677,69 excl. BTW (€ 2.030,- incl. BTW)

Formaten en adviesverkoopprijzen Perla Silk

  1. Perla Silk 10L: 10 liter hars € 1.336,-excl. BTW (€ 1.616,56 incl. BTW)
  2. Perla Silk 15L: 15 liter hars € 1.428,- excl. BTW (€ 1.727,88 incl. BTW)

Bij installatie waterontharders

Bij installatie bent u wettelijk verplicht om voor de waterontharder een terugstroombeveiliging te plaatsen type CA. Wij kunnen u niets verplichten en daarom hebben wij prijzen gemaakt zonder terugstroombeveiliging.

Installatie houdt in:

  • Aanleg van de waterleiding vanaf de watermeter tot aan de ontharder inclusief materiaal (exclusief terugstroombeveiliging type CA). Maximale diameter van de bestaande waterleiding mag niet groter zijn dan 22mm.
  • Aanleg van de afvoer vanaf de ontharder naar het riool inclusief materiaal (binnenshuis).
  • Programmeren van de ontharder
  • In bedrijf stellen van de ontharder

Werking waterontharders

Waterontharders zijn gevuld met een monodisperse kationhars, welke beladen is met natriumionen. Bij doorstroming met water worden de hardheidvormende elementen calcium en magnesium uit het water verwijderd. Dit gebeurt door uitwisseling tegen equivalente hoeveelheden natriumionen. Nadat het kationhars verzadigd is met calcium en magnesium, kan deze opnieuw worden geactiveerd. Dit gebeurt door regeneratie met een verzadigde oplossing van regeneratiezout. Monodisperse kationhars heeft een zeer gelijkmatige korrelgrootte waardoor het water- en zoutverbruik ervan zeer laag is.

Klik hier voor meer informatie over de voordelen waterontharder.