Perla Seta waterontharder

Waterontharder Perla Seta

De Perla Seta is een duplex systeem waterontharder. Dat betekent dat er 2 harsfilters zijn waardoor er 24 uur ontkalkt water is. Bij een niet duplex systeem heb je, op het moment dat de ontharder regenereert, even hard water. Bij dit systeem wordt dat dus voorkomen. Het water loopt bij een duplex systeem altijd door beide harsfilters, behalve bij een regeneratie. 

De ontharder is eventueel uit te lezen via de Wi-Fi 

 Inclusief plaatsing vanaf € 3.247,11 excl. BTW (€ 3.929,- incl. BTW) 

De BWT Perla Seta is er maar in één formaat 2 x 6,2 liter. De adviesverkoopprijs van de BWT Perla Seta is € 2.873,- excl. BTW (€ 3.476,33 incl. BTW) 

Bij installatie waterontharders

Bij installatie bent u wettelijk verplicht om voor de waterontharder een terugstroombeveiliging te plaatsen type CA. Wij kunnen u niets verplichten en daarom hebben wij prijzen gemaakt zonder terugstroombeveiliging.

Installatie houdt in:

  • Aanleg van de waterleiding vanaf de watermeter tot aan de ontharder inclusief materiaal (exclusief terugstroombeveiliging type CA). Maximale diameter van de bestaande waterleiding mag niet groter zijn dan 22mm.
  • Aanleg van de afvoer vanaf de ontharder naar het riool inclusief materiaal (binnenshuis).
  • Programmeren van de ontharder
  • In bedrijf stellen van de ontharder

Werking waterontharders

Waterontharders zijn gevuld met een monodisperse kationhars, welke beladen is met natriumionen. Bij doorstroming met water worden de hardheidvormende elementen calcium en magnesium uit het water verwijderd. Dit gebeurt door uitwisseling tegen equivalente hoeveelheden natriumionen. Nadat het kationhars verzadigd is met calcium en magnesium, kan deze opnieuw worden geactiveerd. Dit gebeurt door regeneratie met een verzadigde oplossing van regeneratiezout. Monodisperse kationhars heeft een zeer gelijkmatige korrelgrootte waardoor het water- en zoutverbruik ervan zeer laag is.

Klik hier voor meer informatie over de voordelen waterontharder.