Waterontharder magneet

Er zijn diverse oplossingen op de markt die aangeven het kalk in uw huis waterhouding te verminderen. Zoals een waterontharder magneet, een waterfilter en een waterontharder.

Waterontharder magneet

Een waterontharder magneet verandert de structuur van het water wat door de leiding stroomt op het moment dat het de magneet passeert. Doordat de structuur verandert, kan het kalk zich niet aan oppervlaktes hechten. Maar het kalk blijft wel in het water aanwezig en kan zich dus weer hechten aan bijvoorbeeld het verwarmingselement en op de tegels.

Kijk ook naar het onderzoek van Radar.

magneet (als illustratie bij waterontharder magneet)

Waterfilter

Een waterfilter wordt geplaatst op een specifiek apparaat of armatuur. Daarmee vermindert het  de kalk voor dat apparaat of armatuur, maar niet het gehele huishouden. Een voorbeeld hiervan zie je vaak bij een waterkoker, koffiezetapparaat, kokendwaterkraan enzovoort.

Waterontharder

Een waterontharder wordt op de waterleiding geplaatst dichtbij de meterkast, zodat het water in uw hele huishouden onthardt. Een waterfilter op een armatuur is dan niet meer nodig. Heeft u vragen hierover, neem dan contact met ons op. Ook kunt u antwoorden vinden bij Veelgestelde vragen.

Werking waterontharders

Waterontharders zijn gevuld met een monodisperse kationhars, welke beladen is met natriumionen. Bij doorstroming met water verwijdert het de hardheidvormende elementen, calcium en magnesium, uit het water. Dit gebeurt door uitwisseling tegen equivalente hoeveelheden natriumionen. Kationhars verzadigt (met calcium en magnesium)  en wordt vervolgens opnieuw geactiveerd door regeneratie met een verzadigde oplossing van regeneratiezout. Monodisperse kationhars heeft een zeer gelijkmatige korrelgrootte waardoor het water- en zoutverbruik ervan zeer laag is.

U kunt bij ons terecht voor zowel waterfilters als waterontharders