Waterontharders HORECA

Wij hebben diverse waterontharders voor de HORECA. Voor zowel grotere horeca gelegenheden als appartementencomplexen en hotels als kleinere zoals B&B en restaurants. Wilt u meer weten over de mogelijkheid voor uw bedrijf? Neem dan contact op

CONTACT

Bij installatie waterontharders

Bij installatie bent u wettelijk verplicht om voor de waterontharder een terugstroombeveiliging te plaatsen type CA. Wij kunnen u niets verplichten en daarom hebben wij prijzen gemaakt zonder terugstroombeveiliging.

Installatie houdt in:

  • Aanleg van de waterleiding vanaf de watermeter tot aan de ontharder inclusief materiaal (exclusief terugstroombeveiliging type CA). Maximale diameter van de bestaande waterleiding mag niet groter zijn dan 22mm.
  • Aanleg van de afvoer vanaf de ontharder naar het riool inclusief materiaal (binnenshuis).
  • Programmeren van de ontharder
  • In bedrijf stellen van de ontharder

Werking waterontharders HORECA

Waterontharders zijn gevuld met een monodisperse kationhars, welke beladen is met natriumionen. Bij doorstroming met water worden de hardheidvormende elementen, calcium en magnesium, uit het water verwijderd. Dit gebeurt door uitwisseling tegen equivalente hoeveelheden natriumionen. Nadat het kationhars verzadigd is geraakt (met calcium en magnesium) kan deze opnieuw worden geactiveerd door regeneratie met een verzadigde oplossing van regeneratiezout. Monodisperse kationhars heeft een zeer gelijkmatige korrelgrootte waardoor het water- en zoutverbruik ervan zeer laag is.

Klik hier voor meer informatie over de voordelen waterontharder en voor antwoorden op veel gestelde vragen