Waterontharder meterkast

Waterontharders hebben in de volksmond diverse namen zoals ontkalker, antikalk systeem, kalkfilter. In alle gevallen bedoelt met hetzelfde. Sommige wateronderharders passen in de meterkast of andere plekken zoals in de trapkast. Indien u een waterontharder aanschaft, zoeken we samen een geschikte locatie.

Wat is een waterontharder

Vaak krijgen wij te horen: “Ik zie door de bomen het bos niet meer”. Daarom hierbij onze uitleg. Er zijn verschillende waterontharders, maar de meest gebruikte (voor de particulieren markt), is er één door middel van ionenwisseling. Hier wordt in de cilinderkolom met harskorrels de calciumionen (calcium) en magnesiumionen (magnesium) in het water uitgewisseld voor natriumionen (natrium). Als de harskorrels verzadigd zijn, moet het hars in de cilinder worden schoongespoeld, ook wel regenereren genoemd. Vanuit de zoutbak wordt pekelwater aangemaakt, waarmee de calcium en het magnesium die zich aan de harsbolletjes hebben gehecht worden schoongespoeld. Daarna wordt de harscilinder schoongespoeld door water en dit alles wordt afgevoerd via het riool. Hierdoor komt het pekelwater dus nooit in aanraking met het drinkwater. Hierna is de harscilinder weer schoon en kan de ionenwisseling weer plaatsvinden. 

Aquadial Softlife

De meest populaire waterontharder is de Aquadial softlife. Een volautomatisch werkende waterontharder in cabinet uitvoering in 3 formaten. Vanwege het compacte formaat plaatsen we deze waterontharder regelmatig in de meterkast, of onder de trap of een andere kleine ruimte geplaatst.
De Aquadial Softlife 10 liter is uitermate geschikt voor een gemiddeld huishouden in Nederland. Een ideaal compact formaat ontharder die in een meterkast of zelfs in een keukenkastje past. Alle Aquadial toestellen leveren we met 1 zak zout van 25 kg, een testsetje voor de waterhardheid te meten en een B-Siphon.

Inclusief plaatsing vanaf € 1.098,35  excl. BTW (€ 1.329,- incl. BTW)

Formaten en adviesverkoopprijzen Aquadial Softlife

 1. De Aquadial Softlife 10 liter € 944,- excl. BTW (€ 1.142,24 incl. BTW)
 2. De Aquadial Softlife 15 liter € 1.035,- excl. BTW (€ 1.252,35 incl. BTW)
 3. De Aquadial Softlife 25 liter € 1.222,- excl. BTW (€ 1.478,62 incl. BTW)

Algemene informatie: PDF Aquadial Leaflet Rob van Wijck
Technische informatie: PDF BWT Aquadial folder
Handleiding: PDF Handleiding Aquadial

OFFERTE

Perla Silk

De BWT Perla Silk is een compacte waterontharder en wordt daarom vaak in de meterkast geplaatst.

De BWT Perla Silk is een zeer compacte waterontharder. Zuinig in water en zoutverbruik. Bij de Perla Silk zit standaard een voorfilter, aansluitslangen, bypass,  B-Siphon, AQA testsetje en één zak regeneratiezout van 25 kg.

Ook hiervoor geldt dat vanwege het compacte formaat we deze waterontharder regelmatig in de meterkast, of onder de trap of een andere kleine ruimte plaatsen.

Inclusief plaatsing vanaf € 1.677,69 excl. BTW (€ 2.030,- incl. BTW)

Formaten en adviesverkoopprijzen Perla Silk

 1. Perla Silk 10L: 10 liter hars € 1.336,-excl. BTW (€ 1.616,56 incl. BTW)
 2. Perla Silk 15L: 15 liter hars € 1.428,- excl. BTW (€ 1.727,88 incl. BTW)
OFFERTE

AQA Perla C (BIO)

De BWT AQA Perla C (BIO) is zuinig in gebruik en hygiënisch door een droge zout bak en harsreiniging tijdens elke regeneratie.  De AQA Perla C (BIO) is uitgerust met een vakantieprogramma, met een lager zout verbruik tijdens uw vakantie tot gevolg. Op de AQA Perla C (BIO) zit standaard een zoutmelder, chloorcel en overloopbescherming. Deze wordt geleverd met een B-Siphon, AQA testsetje, aansluitslang en één zak regeneratiezout van 25 kg.

De kleinere formaten zijn geschikt voor plaatsing van de waterontharder in een meterkast, of onder de trapopgang of een andere kleine ruimte.

Inclusief plaatsing vanaf € 1.718,18 excl. BTW (€ 2.079,- incl. BTW)

Formaten en adviesverkoopprijzen AQA Perla BIO

 1. AQA Perla C (BIO) 5: 10 liter hars € 1.382,- excl. BTW (€ 1.672,22 incl. BTW
 2. AQA Perla C (BIO) 10: 16 liter hars € 1.506,- excl. BTW (€ 1.822,26 incl. BTW)
 3. AQA Perla C (BIO) 20: 20 liter hars € 1.585,- excl. BTW (€ 1.917,85 incl. BTW)
 4. AQA Perla C (BIO) 30: 30 liter hars € 1.778,- excl. BTW (€ 2.151,38 incl. BTW)
OFFERTE

Perla Seta

Ook hebben we de Perla Seta van BWT. Dit is duplex systeem, dat betekent dat er 2 harsfilters zijn waardoor er 24 uur ontkalkt water is. Bij een niet duplex systeem heb je, op het moment dat de ontharder regenereert, even hard water. Bij een duplex systeem is dat niet het geval. Het water loopt altijd door beide harsfilters, behalve bij een regeneratie. 

De ontharder is eventueel uit te lezen via de Wi-Fi 

 Inclusief plaatsing vanaf € 3.247,11 excl. BTW (€ 3.929,- incl. BTW)

Formaten en adviesverkoopprijzen Perla Seta

De BWT Perla Seta is er maar in één formaat 2 x 6,2 liter. De adviesverkoopprijs van de BWT Perla Seta is € 2.873,- excl. BTW (€ 3.476,33 incl. BTW) 

OFFERTE

AQA Life

De BWT AQA Life is een compacte waterontharder en wordt daarom vaak in de meterkast geplaatst.

De BWT AQA Life waterontharder is net als de Perla Seta een duplex systeem. Dat betekent dat er 2 harsfilters zijn waardoor er 24 uur ontkalkt water is. Bij een niet duplex systeem heb je, op het moment dat de ontharder regenereert, even hard water. Bij een duplex systeem is dat niet het geval. Het water loopt altijd door beide harsfilters, behalve bij een regeneratie. 

De AQA Life is een compact model. Heeft een laag zoutverbruik en is geschikt voor huishoudens tot 6 personen. 

Vanwege het compacte formaat past deze waterontharder vaak prima in de meterkast, of onder de trap of een andere kleine ruimte geplaatst.

Prijs op aanvraag.

OFFERTE

Bij installatie waterontharders

Bij installatie bent u wettelijk verplicht om voor de waterontharder een terugstroombeveiliging te plaatsen type CA. Wij kunnen u niets verplichten en daarom hebben wij prijzen gemaakt zonder terugstroombeveiliging.

Installatie houdt in:

 • Aanleg van de waterleiding vanaf de watermeter tot aan de ontharder inclusief materiaal (exclusief terugstroombeveiliging type CA). Maximale diameter van de bestaande waterleiding mag niet groter zijn dan 22mm.
 • Aanleg van de afvoer vanaf de ontharder naar het riool inclusief materiaal (binnenshuis).
 • Programmeren van de ontharder
 • In bedrijf stellen van de ontharder

Werking waterontharders

Waterontharders zijn gevuld met een monodisperse kationhars, welke beladen is met natriumionen. Bij doorstroming met water worden de hardheidvormende elementen, calcium en magnesium, uit het water verwijderd. Dit gebeurt door uitwisseling tegen equivalente hoeveelheden natriumionen. Nadat het kationhars verzadigd is geraakt (met calcium en magnesium) kan deze opnieuw worden geactiveerd door regeneratie met een verzadigde oplossing van regeneratiezout. Monodisperse kationhars heeft een zeer gelijkmatige korrelgrootte waardoor het water- en zoutverbruik ervan zeer laag is.

Klik hier voor meer informatie over de voordelen waterontharder en voor antwoorden op veel gestelde vragen