Voordelen van een Waterontharder

Er zijn diverse voordelen van een waterontharder. Hieronder de 14 voordelen van een waterontharder op een rijtje.

Voordelen van een waterontharder

 1. Geen kalkaanslag meer op sanitair en (keramische) kranen. U hoeft dus ook minder vaak schoon te maken. Dit gaat ook veel makkelijker doordat het vuil zich niet meer aan het kalk kan hechten.
 2. Bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 3. Besparing op de energierekening. Met de waterontharder voorkomt u kalkaanslag op de verwarmingselementen. Kalk zet af op het verwarmingselement en werkt isolerend. Waardoor er rendement verlies is.
 4. U bespaart vaatwasmiddel, heeft nauwelijks zout en glansspoelmiddel nodig. Kalkaanslag op bestek, glaswerk en servies verdwijnen.
 5. Minder schoonmaakmiddelen nodig. Zeep en schoonmaakmiddelen werken beter in zacht water. En Antikal heeft u helemaal niet meer nodig.
 6. Langere levensduur en minder storingen aan uw CV ketel, boiler, geiser, wasmachine, stoomstrijkijzer, vaatwasser, stoomoven, koffiezetapparaat en waterkoker.
 7. Voorkomt/vermindert veel huidproblemen. Hard water ontvet de huid en kan daardoor huidirritatie veroorzaken. Het verlicht eczeem, winterhanden, een droge huid en roos.
 8. Ook krijgt u een heerlijke zachte huid en haar na het nemen van een bad of douche. U hoeft ook veel minder shampoo, crèmespoeling, bodylotion en handcrème te gebruiken.
 9. De PH waarde blijft hetzelfde.
 10. U hoeft veel minder wasmiddel en wasverzachter te gebruiken. Uw kleding, handdoeken en ander textiel gaan langer mee en blijven mooier van kleur. Ook slijt het minder snel en zonder wasverzachter toch zacht.
 11. De smaak van het water, dus ook van de koffie, thee en limonade wordt als lekkerder ervaren.
 12. Maar ook de auto of ramen wassen is een stuk prettiger.
 13. Een investering in een waterontharder is een milieuvriendelijke investering. Door de vermindering van het gebruik in schoonmaakmiddelen en vermindering van het energieverbruik leeft u milieu vriendelijker.
 14. Minder poetsen! Doordat het vuil zich niet meer aan het kalk kan hechten, hoef je niet meer te boenen. de zeepresten laten zich makkelijk verwijderen met een doekje.
Voordelen_waterontharder
CONTACT

Indien u vragen heeft, neem vrijblijvend contact op of kijk bij veel gestelde vragen