Rondomat

De AQA Perla is de opvolger van de Rondomat waterontharder.

Waterontharder AQA Perla C (BIO)

De AQA Perla C (BIO) is zuinig in gebruik en is hygiënisch door een droge zout bak en harsreiniging tijdens elke regeneratie. De AQA Perla C (BIO) is ook uitgerust met een vakantieprogramma, waardoor hij minder zout verbruikt tijdens uw vakantie. Op de AQA Perla C (BIO) zit standaard een zoutmelder, chloorcel en overloopbescherming en wordt geleverd met een B-Siphon, AQA testsetje, aansluitslang en één zak regeneratiezout van 25 kg.

Inclusief plaatsing vanaf € 1.718,18 excl. BTW (€ 2.079,- incl. BTW)

Formaten en adviesverkoopprijzen AQA Perla BIO

  1. AQA Perla C (BIO) 5: 10 liter hars € 1.382,- excl. BTW (€ 1.672,22 incl. BTW
  2. AQA Perla C (BIO) 10: 16 liter hars € 1.506,- excl. BTW (€ 1.822,26 incl. BTW)
  3. AQA Perla C (BIO) 20: 20 liter hars € 1.585,- excl. BTW (€ 1.917,85 incl. BTW)
  4. AQA Perla C (BIO) 30: 30 liter hars € 1.778,- excl. BTW (€ 2.151,38 incl. BTW)

Bij installatie waterontharders

Bij installatie bent u wettelijk verplicht om voor de waterontharder een terugstroombeveiliging te plaatsen type CA. Wij kunnen u niets verplichten en daarom hebben wij prijzen gemaakt zonder terugstroombeveiliging.

Installatie houdt in:

  • Aanleg van de waterleiding vanaf de watermeter tot aan de ontharder inclusief materiaal (exclusief terugstroombeveiliging type CA). Maximale diameter van de bestaande waterleiding mag niet groter zijn dan 22mm.
  • Aanleg van de afvoer vanaf de ontharder naar het riool inclusief materiaal (binnenshuis).
  • Programmeren van de ontharder
  • In bedrijf stellen van de ontharder

Werking waterontharders

Waterontharders zijn gevuld met een monodisperse kationhars, welke beladen is met natriumionen. Bij doorstroming met water worden de hardheidvormende elementen calcium en magnesium uit het water verwijderd door uitwisseling tegen equivalente hoeveelheden natriumionen. Nadat het kationhars verzadigd is geraakt met calcium en magnesium kan deze opnieuw worden geactiveerd door regeneratie met een verzadigde oplossing van regeneratiezout. Monodisperse kationhars heeft een zeer gelijkmatige korrelgrootte waardoor het water- en zoutverbruik ervan zeer laag is.

Klik hier voor meer informatie over de voordelen waterontharder.